Schimbare spira volan

Asiguram piese si service auto in Iasi pentru schimbare spira volan la modelele: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Pret manopera pentru schimbare spira volan, 100 lei pe ora.

Te-ai întrebat vreodată cum își păstrează volanul conexiunile electronice când  roti volanul de mai multe ori în fiecare direcție?

Dacă s-ar trece fire normale la comenzile volanului, acestea s-ar încurca în cele din urmă și s-ar rupe, doar din utilizarea zilnică.

Pentru a evita ruperea firelor s-a conceput spira pentru volan.

Deoarece airbagul din volan depinde de o spira de volan funcțională, este crucial ca spira de volan să fie în stare bună de funcționare. 

Ce este o spira pentru volan?

Spira pentru volan este o bobină de fire plate înfășurate în interiorul unui ansamblu din volan. O parte a ansamblului exterior urmează volanul, iar cealaltă parte se atașează la coloana de direcție.

Acest dispozitiv este denumit uneori un cablu spiralat, spira airbag, spira volan, ansamblu spira, tambur de cablu sau tambur de contact, în funcție de vehicul.

Spira nu este deloc un arc, dar își ia numele din aspectul panglicii înfășurate din interiorul carcasei. 

Această panglică înfășurată seamănă cu forma unui arc spiralat de torsiune, dar nu comprimă și nu eliberează energia stocată așa cum ar face un arc real.

Ce face o spira volan?

Pe măsură ce rotiți volanul, bobina firelor din spiră se învârte și se desfășoară, menținând o conexiune electrică pentru airbag și comenzile volanului.

Indiferent de cât de mult întoarceți volanul și în ce direcție, păstrați întotdeauna o conexiune între modulul de comandă airbag și airbagul volanului, radioul și comenzile acestuia pe volan, butonul claxon și claxonul mașinii și orice alte butoane sau comenzi de pe volan spira le acționează.

S-ar putea să vă gândiți că spira joacă un rol în readucerea volanului în poziție neutră, dar acest lucru nu este posibil. 

Motivul pentru care volanul revine în poziția centrată atunci când eliberați roata se datorează unghiului de rulare al vehiculului, nu spirei.

Majoritatea vehiculelor au un unghi pozitiv de rulare. Când roțile din față sunt rotite, un unghi pozitiv al rotorului pune forță pe anvelopele din față, ceea ce le face să dorească să revină în poziția lor neutră, îndreptate înainte.

Unde se află localizată spira?

Spira este de obicei situată pe coloana de direcție din spatele volanului. Aproape fiecare vehicul rutier cu volan are unul dintre aceste dispozitive. 

Cu toate acestea, dacă vehiculul nu are airbag, comenzi pe volan sau butoane claxon, este posibil să nu aveți spiră.

Simptomele ce necesita schimbare spira volan

Este posibil să observați mai multe probleme aparent fără legătură, cum ar fi butoanele volanului care nu funcționează însoțite de un bec de avertizare airbag.

Uneori, aceste componente vor funcționa atunci când volanul este într-o poziție, dar nu mai funcționa imediat ce atingeți sau rotiți volanul.

O conexiune intermitentă se poate manifesta ca o lumină de avertizare pâlpâitoare sau funcționalitate sporadică, inconsistentă.

De asemenea, puteți auzi un zgomot de frecare, răzuire sau măcinare care vine din interiorul volanului dacă panglica s-a deconectat de la terminale și se freacă de partea laterală a carcasei.

În unele cazuri, un cablu panglică sfâșiat sau rupt s-ar putea bloca între fiecare jumătate a carcasei spirei, ceea ce ar face volanul un pic mai greu de rotit.

Mai multe informatii despre schimbare spira volan gasiti si aici sau puteti reveni pe prima pagina.

Au fost utile informațiile despre schimbare spira volan?

Servicii
Contact
Service auto Iasi – Cosmo Motors

Avem un service auto ce repara marcile Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Avem mecanici auto cu o atidutine prietenoasa si experienta dovedita ce au cunostintele si capacitatea necesara pentru a repara orice problema masinii dvs.

CONTACT
  • Calea Chisinaului Km1, 700264 Iasi, Romania
  • +40 725 531 111
  • office@cosmomotors.ro
Accesati Google Maps

Localizare service auto Cosmo Motors

Puteti sa ne lasati o recenzie
feedback-google
feedback-facebook

Site realizat de Site creat de bibibox

 

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google