Schimbare fulie motor

Asiguram piese si service auto in Iasi pentru schimbare fulie motor la modelele: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Pret manopera pentru schimbare fulie motor, 100 lei pe ora.

O fulie pentru motor este o roată montată pe motorul unui automobil sau alt vehicul care ghidează sau conduce o centură, uneori cunoscută sub numele de centură serpentină. 

Această centură face parte dintr-un sistem care alimentează dispozitivele periferice din compartimentul motorului, precum aerul condiționat, servodirecția și ventilatorul vehiculului. 

O fulie pentru motor este adesea utilizată împreună cu o curea de distribuție – cureaua serpentină ia locul unei curele de distribuție în multe vehicule – ceea ce ajută la cronometrarea deschiderii și închiderii supapelor motorului.

Sistemul de curele serpentină dintr-un vehicul va avea mai multe fulii care au funcții diferite. 

O fulie motor poate fi responsabilă pentru alimentarea unei unități de aer condiționat, în timp ce o alta fulie motor sau un set de fulii poate fi responsabilă pentru sincronizarea motorului. 

Unele tipuri de fulii, adesea cunoscute sub numele de scripeți de ghidare, păstrează pur și simplu tensiunea pe curea și ajută la ghidarea corectă a curelei prin sistemul serpentin. 

Fuliile rotative nu sunt în general conectate la niciun dispozitiv periferic și pot fi reglate în mai multe direcții pentru a regla tensiunea pe centura serpentină. 

Reglarea tensiunii trebuie făcută cu atenție pentru a preveni ruperea, precum și curelele libere care pot demonta scripetele.

Este destul de obișnuit să vezi o fulie a motorului care este canelată în jurul circumferinței sale.

Această canelură este destinată să ajute la fixarea curelei în poziție în timp ce se rotește în jurul fuliei. 

Centura în sine va fi concepută pentru a funcționa cu fulia canelată, creând un sistem care reduce alunecarea sau demontarea curelei. 

O centură bine tensionată care este rulată corect prin fulii nu va aluneca deloc mult și nu va avea nevoie de tensionare regulată, deoarece centura este concepută pentru a rezista la întindere.

Un alt tip de fulie motor este echilibrarea armonică, care este atașată la arborele cotit.

Această fulie este concepută pentru a ajuta la reducerea vibrațiilor cauzate de interacțiunea dintre combustie și răspunsul arborelui cotit la această combustie. 

Simptomele ce necesita schimbare fulie motor

Fără echilibrarea armonică, arborele cotit poate prezenta o tensiune dincolo de mijloacele sale cauzate de vibrațiile de ardere, ducând la deteriorarea arborelui cotit și posibilă defecțiune completă.

Toate fuliile dintr-un compartiment al motorului trebuie să fie fabricate din metal de înaltă calitate, care să reziste la utilizarea regulată, precum și la expunerea la temperaturi ridicate în mod regulat. 

De asemenea, acestea trebuie să fie proiectate să funcționeze cu curele specifice pentru a preveni uzura excesivă sau prematură a sistemelor de curele.

Mai multe informatii despre schimbare fulie motor gasiti si aici sau puteti reveni pe prima pagina.

Au fost utile informațiile despre schimbare fulie motor?

Servicii
Contact
Service auto Iasi – Cosmo Motors

Avem un service auto ce repara marcile Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Avem mecanici auto cu o atidutine prietenoasa si experienta dovedita ce au cunostintele si capacitatea necesara pentru a repara orice problema masinii dvs.

CONTACT
  • Calea Chisinaului Km1, 700264 Iasi, Romania
  • +40 725 531 111
  • office@cosmomotors.ro
Accesati Google Maps

Localizare service auto Cosmo Motors

Puteti sa ne lasati o recenzie
feedback-google
feedback-facebook

Site realizat de Site creat de bibibox

 

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google