fbpx

Schimbare fulie alternator

Asiguram piese si service auto in Iasi pentru schimbare fulie alternator la modelele: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Pret manopera pentru schimbare fulie alternator, 100 lei pe ora.

Fuliile de alternator care depășesc devin din ce în ce mai populare pe multe autoturisme noi și vehicule comerciale ușoare datorită încărcării crescute a alternatorului. 

Spre deosebire de fuliile alternatoarelor tradiționale solide, acestea permit alternatorului să „rotească” sau să „depășească” de fiecare dată când motorul decelerează și, în același timp, amortizează vibrațiile la alternator.

Sunt disponibile în două tipuri: ambreiați unidirecționali (OWC) și decuplatoare de alternatoare (OAD). 

În timp ce rezolvă o problemă similară, OWC și OAD sunt destul de diferite în ceea ce privește modul în care funcționează. 

OWC-urile se rotesc liber într-o direcție și se blochează imediat în cealaltă direcție; decupatoarele alternatorului (OAD) care se depășesc se rotesc liber într-o direcție și permit o mică rotație unghiulară în cealaltă direcție.

Deoarece niciunul dintre tipurile de fulii nu este interschimbabil, este foarte important doar să folosiți tipul de fulie cu care vehiculul a fost echipat inițial. 

Deci, dacă un vehicul solicită o fulie solidă, OWC sau OAD, trebuie instalată aceeași categorie de fulie. De asemenea, trebuie utilizate instrumente adecvate pentru a scoate și instala aceste fulii. 

Mai mult, atunci când o fulie de alternator  a ajuns la sfârșitul duratei sale de funcționare, vă recomandăm înlocuirea simultană a tuturor pieselor de uzură pentru a asigura cea mai bună soluție pe termen lung. 

De asemenea, este important să înlocuiți fulia alternatorului atunci când instalați un alternator nou.

Simptomele ce necesita schimbare fulie alternator

Cum va dați seama dacă trebuie schimbată fulia alternatorului?

Lăsați motorul să funcționeze la ralanti și verificați mișcarea tensorului curelei.

Dacă este excesiv, aceasta poate fi prima indicație a unei fulii pentru alternator uzată. 

Măriți motorul la aproximativ 2000-2500 rotații pe minut (rpm). Apoi opriți-l și ascultați un sunet care vine de la alternator. 

Dacă auziți un zgomot scurt (de la 1 la 5 secunde), este posibil ca rulmentul fuliei să se fi uzat, iar fulia alternatorului să necesite înlocuirea. 

Un zgomot scurt în timpul pornirii sau opririi motorului este cel mai probabil cauzat de fulia alternatorului uzată. 

Mai multe informatii despre schimbare fulie alternator gasiti si aici sau puteti reveni pe prima pagina.

Au fost utile informațiile despre schimbare fulie alternator?