Schimbare clapeta recirculare aer

Asigurăm piese și service auto în Iași pentru schimbare clapeta recirculare aer la modelele: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda și Land Rover.

Preț manopera pentru schimbare  clapeta recirculare aer, 100 lei pe ora.

Fie că este cald sau rece afară, pasagerii din interiorul unei mașini sunt confortabili datorită sistemelor de încălzire și răcire auto. Aceste sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat variază de la complexitate la nivelul de automatizare în funcție de clasa vehiculului.

 În timp ce o mașină economică necesită ca un șofer să rotească manual butoanele pentru a controla temperatura, un vehicul de ultimă generație folosește senzori pentru a controla automat nu numai temperatura, ci și umiditatea și calitatea aerului din interiorul cabinei.

Indiferent de clasa vehiculului, un sistem de ventilatie și aer conditionat auto se referă la recircularea aerului.  

Să ne uităm la simpla mișcare a aerului pentru o secundă. Aerul ar putea fi aspirat în sistem din exterior sau din interiorul cabinei.

De asemenea, ar putea fi direcționat în interiorul sistemului de ventilație prin evaporator sau schimbătorul de căldură pentru aerul condiționat; că aerul condiționat este distribuit în cabină, indiferent dacă este vorba de menținerea căldurii picioarelor pasagerilor sau de prevenirea aburirii parbrizului.

Numărul de modalități prin care poate curge aerul este remarcabil: din exterior către evaporator până la parbriz sau din interior către schimbătorul de căldură până la aerisirea din puțul de picioare. Deci, cum controlează un sistem de ventilatie în ce direcție merge aerul?

Aerul curge într-un sistem de ventilație prin conducte; o clapetă este utilizată pentru a deschide sau închide, complet sau parțial, anumite porțiuni ale conductei pentru a controla în ce direcție merge aerul. Un actuator cu clapă, numit și amortizor, este pur și simplu o mașină electrică care mișcă clapeta.

Există trei tipuri de servomotoare cu clapă într-un sistem de ventilatie auto:

  1. Servomotor cu clapă de admisie: acest servomotor cu clapetă controlează dacă sursa de aer pentru condiționare va fi aer exterior sau aerul recirculat al cabinei. Această poziție a actuatorului cu clapetă este controlabilă de către șofer folosind butonul de recirculare sau de sistemul de ventilație folosind date de la senzorii de calitate a aerului din cabină.
  2. Actuator cu clapă pentru amestecarea aerului: Acest actuator cu clapă amestecă aerul cald (schimbătorul de căldură) și aerul rece (evaporatorul) pentru a atinge temperatura dorită a aerului.
  3. Servomotor cu clapă de distribuție a aerului: Aceste servomotoare cu clapetă, care ar putea varia ca număr în funcție de clasa vehiculului, distribuie aerul în interiorul cabinei.

Mai multe informații despre schimbare clapeta recirculare aer găsiți și aici sau puteti reveni pe prima pagina.

Au fost utile informațiile despre schimbare clapeta recirculare aer?

Servicii
Contact
Service auto Iasi – Cosmo Motors

Avem un service auto ce repara marcile Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Avem mecanici auto cu o atidutine prietenoasa si experienta dovedita ce au cunostintele si capacitatea necesara pentru a repara orice problema masinii dvs.

CONTACT
  • Calea Chisinaului Km1, 700264 Iasi, Romania
  • +40 725 531 111
  • office@cosmomotors.ro
Accesati Google Maps

Localizare service auto Cosmo Motors

Puteti sa ne lasati o recenzie
feedback-google
feedback-facebook

Site realizat de Site creat de bibibox

 

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google