Reparații sistem de racire motor

Sistemul de răcire este un element vital pentru funcționarea fiabilă a motorului. Reglarea temperaturii motorului maximizează performanța, eficiența și economia motorului.
Sistemul de răcire funcționează în două moduri, prin răcire cu lichid sau răcire cu aer. Majoritatea vehiculelor moderne folosesc un sistem de răcire cu lichid, în timp ce modelele mai vechi pot fi echipate cu răcire cu aer. Într-un vehicul răcit cu lichid, o pompă centrifugă de apă este utilizată pentru a circula apa în timp ce motorul funcționează. Centrifuga învârte fluidul, trăgând din centru în regiunile exterioare ale dispozitivului, astfel încât acesta să ajungă la motor. Lichidul circulă prin pompă, în motor și în chiulasă, înainte de a intra în radiator și de a reveni la pompă. Acest proces răcește motorul și împiedică supraîncălzirea vehiculului.

Odată cu creșterea eficienței combustibilului și a puterii solicitate de la motoarele moderne, presiunile pe componentele sistemului de răcire sunt de asemenea crescute pentru a menține performanțele motorului. Componentele cheie ale sistemului includ: radiatorul, intercoolerul, ventilatorul de răcire, termostatul, pompa de apă și furtunurile.

Detectarea timpurie a deteriorării componentelor este esențială pentru a evita problemele mai mari în viitor. De exemplu, vârsta afectează performanțele furtunului și o reacție între substanțele chimice antigel din lichidul de răcire pot ataca tubulatura furtunului și pot provoca defecțiuni premature ale furtunului.

A fost util articolul despre reparații sistem de racire motor?

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google