fbpx

Inlocuire placute frana

Asiguram piese si service auto in Iasi pentru inlocuire placute frana la modelele: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Pret manopera pentru inlocuire placute frana, 100 lei pe ora.

Plăcuțele de frână sunt o parte cheie a sistemului de frânare al vehiculului; se așează între sabotul de frână (partea care se fixează, încetinind rotirea anvelopelor) și tamburul de frână.

Fără să funcționeze plăcuțele de frână, alte elemente ale vehiculului, cum ar fi discurile, rotorii și etrierii vor începe să se uzeze.

Menținerea plăcuțelor de frână eficiente este importantă pentru a evita reparațiile foarte prețioase, precum și condițiile de conducere nesigure.

Acesta este motivul pentru care este important să puteți identifica când este nevoie de inlocuire placute frana ale vehiculului.

De fiecare dată când acționați frânele vehiculului, cauzați uzuri minime la plăcuțele de frână.

Pentru fiecare tip de plăcuțe de frână, ceramice, organice și metalice, această frecare provoacă uzura unor cantități mici de acoperire de protecție de pe placa de frână.

În timp, această deteriorare începe să crească: pe măsură ce plăcuțele de frână devin mai subțiri și mai subțiri, acestea vor ajunge în cele din urmă la punctul în care ar trebui să fie înlocuite.

Iată câteva semne de căutat pentru inlocuire placute frana:

În general, primul indiciu pe care orice șofer îl va observa este un zgomot de scârțâit sau zgâlțâit la frânare.

Acest sunet este cauzat de un indicator mic, metalic, care este încorporat în placa de frână doar pentru acest scop.

Atunci când îl auziți în mod regulat în timp ce frânează, este probabil momentul de a duce mașina la un specialist în frână pentru o inspecție si inlocuire placute frane in regim de urgenta.

Atunci când frânele sunt expuse la condiții umede, cum ar fi după o furtună de ploaie, un strat subțire de praf se poate forma pe plăcuțele de frână și poate provoca un sunet foarte asemănător în timp ce frânează.

Dacă un sunet dispare după primele ori când folosiți frânele, acesta este un indicator bun că a fost doar un pic de rugină construit pe placa de frână și nu e nevoie de inlocuire placute frana.

De asemenea, puteți inspecta vizual plăcuțele de frână pentru a ști dacă este timpul să le înlocuiți. Uitați-vă prin spițele dvs. de anvelope și ar trebui să vedeți placa de frână comprimată împotriva rotorului de frână.

Dacă placa are o grosime mai mică de ¼ inci (aproximativ 3 milimetri), ar trebui să luați în considerare să vă inspectați frânele, mai ales dacă a trecut mult timp de la ultima inspecție deoarece sigur e nevoie de inlocuire placute frane.

Dacă auziți un zgomot profund, scăzut, care sună ca un șlefuit de metale, acesta poate fi un semn că nu numai că plăcuțele de frână sunt uzate, dar și discurile de frână și etrierii iau contact.

Deoarece acest contact metalic pe metal poate provoca foarte repede chiar și alte deteriorări în sistemul de frânare, ar trebui să vă duceți vehiculul într-un atelier de service cât mai repede posibil dacă auziți acest tip de zgomot, pentru inlocuire placute frana.

Unele vehicule au un indicator luminos pe tabloul de bord care va semnaliza când va fi timpul să înlocuiți plăcuțele de frână.

Verificați manualul proprietarului pentru a vedea dacă vehiculul este echipat cu un sistem de avertizare cu placă joasă.

Nu uitați că, dacă lumina se aprinde, va trebui să vă solicitați mecanicului să înlocuiască senzorii de lumină, precum și plăcuțele de frână.

Mai multe informații despre inlocuire placute frana găsiți și aici sau puteți reveni pe prima pagina.

A fost util articolul despre inlocuire placute frana?

servicii
contact
Service auto Iasi – Cosmo Motors

Avem un service auto ce repara marcile Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Avem mecanici auto cu o atidutine prietenoasa si experienta dovedita ce au cunostintele si capacitatea necesara pentru a repara orice problema masinii dvs.

CONTACT
  • Calea Chisinaului Km1, 700264 Iasi, Romania
  • +40 725 531 111
  • office@cosmomotors.ro
Accesati Google Maps

Localizare service auto Cosmo Motors

Puteti sa ne lasati o recenzie
feedback-google
feedback-facebook

Site realizat de Site creat de bibibox