Inlocuire galerie admisie motor

Asiguram piese si service pentru inlocuire galerie admisie motor la modelele auto: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Cum funcționează galeria de admisie: într-un motor auto, o galerie de admisie distribuie uniform fluxul de aer între cilindri. La multe mașini moderne, o galerie de admisie este fabricată din plastic.

Adesea, o galerie de admisie ține supapa de accelerație (corpul clapetei) și alte componente. O galerie de admisie este formată din plen și alergători. În unele motoare V6 și V8, o galerie de admisie poate fi realizată din mai multe secțiuni sau piese separate.

Aerul de admisie curge prin filtrul de aer, butucul de admisie, apoi prin corpul clapetei de accelerație, în plen, apoi prin alergători și în cilindri. Supapa de accelerație (corpul) controlează turația motorului prin reglarea debitului de aer.
La mașinile moderne, turația la ralanti a motorului este controlată și de corpul clapetei de accelerație: la relanti, se deschide într-un unghi foarte mic. Deoarece corpul de accelerație este aproape închis atunci când motorul funcționează în relanti, există gol în interiorul galeriei de admisie. Dacă există o scurgere de vid undeva în galerie, motorul va funcționa dur la ralanti. Multe dintre problemele cu colectoarele de admisie sunt legate de scurgeri de vid.

Performanța motorului poate fi reglată modificând dimensiunea plinului de admisie și lungimea sau dimensiunea deschiderii alergătorilor. Din acest motiv, mașinile moderne au galeria de admisie variabilă, unde supapele speciale de reglare schimbă fluxul de aer prin galerie, în funcție de turația motorului și de cererea de putere.

Problemele obișnuite cu galeriile de admisie includ vidanj, lichid de răcire sau scurgeri de ulei, debit redus din cauza acumulării de carbon și probleme cu supapele de reglare a admisiei. În unele motoare, o galerie de admisie poate coroda sau fisura provocând fie scurgeri de vid, fie lichide de răcire. O galerie crăpată trebuie înlocuită dacă nu poate fi reparată în siguranță.
La unele mașini, există pasaje de lichid de răcire în interiorul galeriei  de admisie care se pot scurge, deseori din cauza garniturilor proaste sau a altor avarii. De exemplu, această problemă a fost destul de frecventă la motoarele GM V6 mai vechi. Dacă galeria nu este deteriorată și suprafețele de împerechere sunt în formă bună, înlocuirea garniturilor sau sigilarea din nou a galeriei este de obicei suficientă pentru a rezolva problema. Dacă galeria este deteriorată, aceasta trebuie înlocuită.

A fost util articolul despre inlocuire galerie admisie motor?

Prima pagina
Servicii
Contact
Service auto Iasi – Cosmo Motors

Avem un service auto ce repara marcile Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Avem mecanici auto cu o atidutine prietenoasa si experienta dovedita ce au cunostintele si capacitatea necesara pentru a repara orice problema masinii dvs.

CONTACT
  • Calea Chisinaului Km1, 700264 Iasi, Romania
  • +40 725 531 111
  • office@cosmomotors.ro
Accesati Google Maps

Localizare service auto Cosmo Motors

Site realizat la Biroul de publicitate

Puteti sa ne lasati o recenzie
Google Rating

Service auto Cosmo Motors IconService auto Cosmo Motors

5,0 130 reviews

  • Avatar Oana Luminita ★★★★★ a month ago
    Tineri profesionisti, responsabili si cel mai important, corecti!!! Recomand cu incredere!!!

View Reviews Write Review

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google