Inlocuire capete de bara si bielete de directie

Capătul de bară și bieleta de direcție fac parte din sistemului de direcție. Unele SUV-uri mari, camionete și mașini mai vechi au un sistem de direcție cu un mecanism de bilă recirculant. Mașinile moderne vin cu pinion și caseta de direcție. Capetele de bară și bieleta de direcție sunt sisteme ce au aceeași funcție: capătul de bară se conectează la caseta de direcție, iar bieleta de direcție la pinion.

Capătul de bară împreuna cu bieleta de direcție funcționează foarte simplu: caseta de direcție este atașată la caroseria, cadrul sau sub-cadrul vehiculului. Pinioanele țin roțile din față. Atunci când un șofer întoarce volanul, coloana de direcție alunecă și capetele de bară rotesc pinioanele în direcția dorită.

Bieleta de direcție este unsă și protejată de cizma casetei de direcție. Capătul de bară este, de asemenea, uns, dar este protejat de o mică cizmă de cauciuc sau de plastic. Cea mai frecventă problemă la capetele orificiilor de legătură este atunci când se uzează și se dezleagă. Adesea, acest lucru se întâmplă atunci când o cizmă de cauciuc se fisurează sau se rupe și umiditatea pătrunde în capătul tijei cauzând coroziune. Capetele de bară se defectează mai des. Problemele cu capetele celor doua componente sunt mai frecvente la mașinile mai grele și SUV-urile din cauza încărcării mai mari. Dacă unul dintre cele doua capete ale componentelor este lăsat liber acest lucru poate fi o problemă majoră de siguranță, deoarece se poate separa. Dacă unul din capete se separă, vehiculul va pierde controlul direcției. Dacă ați văzut un vehicul dezactivat pe marginea drumului, cu roțile din față orientate în direcții diferite, s-ar putea ca una dintre cele doua componente să fie separate.

Direcție slabă

Nu este o senzație amuzantă când volanul nu corespunde în totalitate cu ceea ce face mașina dumneavoastră. Dar asta este exact ceea ce se poate întâmpla cu bieletele de direcție moarte, deoarece direcția se va simți slăbită și vagă.

Uzura neuniformă a anvelopelor

Bieletele de direcție și capetele de bară joacă un rol în alinierea roților. Dacă acestea nu sunt aliniate, atunci anvelopele se vor purta într-un ritm inegal.

Tragerea

Dacă mașina ta trage spre stânga sau spre dreapta în timp ce conduci, atunci bieletele de direcție și capetele de bară sunt o problemă probabilă.

A fost util articolul despre inlocuire capete de bara si bielete de directie?

Prima pagina
Servicii
Contact
Service auto Iasi – Cosmo Motors

Avem un service auto ce repara marcile Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Avem mecanici auto cu o atidutine prietenoasa si experienta dovedita ce au cunostintele si capacitatea necesara pentru a repara orice problema masinii dvs.

CONTACT
  • Calea Chisinaului Km1, 700264 Iasi, Romania
  • +40 725 531 111
  • office@cosmomotors.ro
Accesati Google Maps

Localizare service auto Cosmo Motors

Site realizat la Biroul de publicitate

Puteti sa ne lasati o recenzie
Google Rating

Service auto Cosmo Motors IconService auto Cosmo Motors

5,0 130 reviews

  • Avatar Oana Luminita ★★★★★ a month ago
    Tineri profesionisti, responsabili si cel mai important, corecti!!! Recomand cu incredere!!!

View Reviews Write Review

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google