Inlocuire amortizoare fata si spate

Amortizoarele sunt părți ale suspensiei autovehiculului. Acestea înmoaie șocurile din denivelările rutiere și mențin vehiculul stabil. De asemenea, absorb energia arcurilor și împiedică vehiculul să sări. 

Mașina este supusă la o mulțime de mișcări dure, cum ar fi găuri, impulsuri de viteză și imperfecțiuni în drum. Există, de asemenea, stres din atragerea mașinii, în timp ce ocoliți, accelerați sau încetiniți.

Amortizoarele preiau o mare parte din acea mișcare și o absorb, ceea ce îl împiedică să ajungă în cabina ta, să defecteze sau să deterioreze alte componente ale mașinii.

Așadar, să începem cu amortizoarele din față. Amortizoarele sunt plasate deasupra roților și se conectează la suspensie și cadru al mașinii. În esență, sunt cilindri cu un piston în ele, precum și ceva gaz sau lichid uleios.

Pe măsură ce mașina ta va sări în sus și-n jos, pistonul din amortizoare face același lucru, lichidul sau gazul absorbând o mare parte din impact.  Spre deosebire de amortizoare, barele din față ajută la menținerea greutății mașinii. Sunt încorporate în sistemul de suspensie și adesea, de asemenea, în sistemul de direcție.

Funcționează în moduri similare cu amortizoarele și au adesea amortizoare în ele. Ele ajută, de asemenea, să sprijine mașina și de multe ori acționează ca un pivot pentru nodul de direcție, care vă ajută să conduceți mașina.

Mașinile mai vechi au amortizoare în față, în timp ce multe mașini noi au amortizoare în față și amortizoare în spate. Puteți ghici, probabil, că amortizoarele sunt utilizate foarte mult, astfel încât acestea să se poată uza în timp.

O altă problemă este aceea că un șurub uzat sau un amortizor poate produce un zgomot când se conduce peste denivelări. Nu este întotdeauna ușor să găsești sursa zgomotului în suspensie.

Trebuie verificate și alte componente ale șasiului, deoarece multe părți ale suspensiei pot produce zgomot.
Printre simptome ale unui amortizor stricat sunt  bătăile atunci când conduceți peste denivelări.

Vehiculul se poate simți mai puțin stabil și neted decât înainte. Este posibil să observați că mașina continuă să sară în sus și în jos după ce ați trecut peste o gaură.

Nu este necesar să înlocuiți ambele amortizoare dacă doar unul trebuie schimbat, dar, de obicei, este recomandat să le înlocuiți în perechi.

Acest lucru se datorează faptului că un nou amortizor va absorbi denivelările rutiere mai bune decât cele vechi.

Dacă înlocuiți un singur amortizor, acesta poate crea „denivelări” dintr-o parte în alta atunci când conduceți peste denivelări.

Cu toate acestea, dacă mașina  nu este foarte veche, înlocuirea unui singur tij sau amortizor poate fi suficientă, deoarece partea opusă nu este încă uzată.

A fost util articolul despre inlocuire amortizoare fata si spate?

Prima pagina
Servicii
contact
Service auto Iasi – Cosmo Motors

Avem un service auto ce repara marcile Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Avem mecanici auto cu o atidutine prietenoasa si experienta dovedita ce au cunostintele si capacitatea necesara pentru a repara orice problema masinii dvs.

CONTACT
  • Calea Chisinaului Km1, 700264 Iasi, Romania
  • +40 725 531 111
  • office@cosmomotors.ro
Accesati Google Maps

Localizare service auto Cosmo Motors

Site realizat la Biroul de publicitate

Puteti sa ne lasati o recenzie
Google Rating

Service auto Cosmo Motors IconService auto Cosmo Motors

5,0 130 reviews

  • Avatar Oana Luminita ★★★★★ a month ago
    Tineri profesionisti, responsabili si cel mai important, corecti!!! Recomand cu incredere!!!

View Reviews Write Review

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google