fbpx

Curatare supapa EGR

Asiguram service auto in Iasi pentru curatare supapa EGR la modelele: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda si Land Rover.

Pret manopera pentru curatare supapa EGR, 100 lei pe ora.

Curățarea supapei EGR va rezolva problemele de performanță ale motorului mașinii legate de orice înfundare sau problemă de trecere a sistemului cu supapa.

Și mai important, va preveni deteriorarea gravă a motorului și reparații costisitoare.

În timpul funcționării, sistemul EGR trage o cantitate mică de gaze de eșapament din colectorul de evacuare prin supapa EGR, în colectorul de admisie și înapoi în camerele de ardere.

Aceste gaze se amestecă cu amestecul aer-combustibil din interiorul cilindrilor pentru a reduce temperaturile ridicate în timpul procesului de ardere.

Temperatura scăzută inhibă formarea de oxizi otrăvitori de azot (NOx). 

Aceste  gaze dirijate formează un perete gros de carbon, blocând supapa EGR deschisă sau închisă și obstrucționând pasajele sistemului, ceea ce împiedică gazele de eșapament să ajungă în camerele de ardere și crește emisiile de NOx.

Simptomele ce necesita curatare supapa EGR:

Dacă supapa se deschide, un flux continuu de gaze de eșapament intră în butelii, perturbând procesul de ardere.

Motorul merge la relanti, crește și chiar se oprește pe măsură ce se încălzește sau când conduceți cu turații mici – de exemplu în parcări. 

Dacă supapa se închide sau pasajele se înfundă, temperaturile cilindrilor vor crește, ducând la o stare de ciocănire (combustibilul se aprinde înainte de ardere) – veți observa un zgomot de lovire care vine de la motor.

În cazuri grave, aceasta se transformă în detonări violente care vă vor deteriora grav motorul. 

La modelele de mașini mai noi cu supape electronice, computerul vehiculului va declanșa lumina de verificare a motorului sau MIL (indicatorul de defecțiune) atunci când apar probleme de sistem EGR.

De aceea, producătorii de mașini recomandă curatare supapa EGR și a pasajelor la fiecare 50.000 km sau mai puțin. 

Alte simptome sunt mirosul fumului de gaz nears și o scădere dramatică a kilometrajului gazelor, care adesea îi determină pe oameni să suspecteze un senzor de oxigen. 

Mai multe informații despre curatare supapa EGR găsiți și aici sau puteți reveni pe prima pagina.

Au fost utile informațiile despre curatare supapa EGR?