Reparatii catalizatoare

Asigurăm piese și service auto în Iași pentru reparatii catalizatoare la modelele: Audi, BMW, Mini Cooper, Mercedes Benz, Porsche, Volkswagen, SEAT, Skoda și Land Rover.

Preț manopera pentru reparatii catalizatoare, 150 lei pe ora.

De ce avem nevoie de catalizatoare?

Majoritatea oamenilor sunt conștienți că mașinile produc dioxid de carbon. În timp ce speranța este că apa și dioxidul de carbon sunt singurele produse de ardere, acest lucru se întâmplă doar într-o lume perfectă.

Datorită fluctuațiilor raportului combustibil / aer, se creează alți poluanți extrem de dăunători. Acești poluanți includ: monoxid de carbon, oxizi de azot și hidrocarburi.

Cum să scapi de acești poluanți?

O modalitate este de a face un motor mai eficient, ceea ce ar face arderea perfectă mai fezabilă. Deși tehnologia motorului s-a îmbunătățit, poluanții periculoși sunt încă prezenți în evacuare și acolo catalizatoarele vine în ajutor.

Catalizatoarele fac ceea ce afirmă numele lor, catalizează reacțiile. Pentru cei dintre noi care nu sunt cunoscuți în chimie, acest lucru înseamnă că, catalizatoarele, oferă o suprafață care inhibă o reacție.

Catalizatoarele din mașini transformă poluanții periculoși enumerați anterior în substanțe chimice mai puțin dăunătoare.

Catalizatoarele trebuie, de asemenea, să fie foarte eficiente și să ofere spațiu maxim pentru ca reacțiile catalizate să apară.

Acest lucru este deosebit de important deoarece metalele (paladiu, rodiu și platină) care alcătuiesc catalizatoarele sunt extrem de scumpe.

În prezent există două modele pentru catalizatoare: fagure și margele ceramice. 

În ceea ce privește modul de funcționare a catalizatorului, există două etape. 

Catalizatorul de reducere este prima etapă și elimină oxizii de azot. Pentru a face acest lucru, catalizatorul sparge atomii de azot din oxizii de azot și apoi se creează oxigen și azot gazos. 

A doua etapă este catalizatorul de oxidare. Pentru a elimina monoxidul de carbon și hidrocarburile, catalizatorul oxidează poluanții cu oxigen.

Acest proces creează dioxid de carbon, însă dioxidul de carbon este de fapt mai puțin dăunător decât contaminanții care sunt catalizați.

Catalizatoare bidirecționale versus trei direcții

Există două tipuri de catalizatoare. Sunt catalizatoare cu două și trei căi. Diferența este în trei căi care conține un senzor de oxigen. 

Senzorul de oxigen citește procentul de oxigen prezent în gazele afluente ale motorului. Apoi reglează cantitatea de aer care intră în motor, încercând să mențină raportul combustibil-oxigen în proporția corectă și mai are oxigen rămas pentru a rula corect catalizatorul.

Mai multe informații despre reparatii catalizatoare  găsiți și aici sau puteti reveni pe prima pagina.

Au fost utile informațiile despre reparatii catalizatoare?