Inlocuire discuri frana

Plăcuțele de frână și discurile funcționează împreună în rolul lor crucial, aplicând presiunea de frecare necesară pentru a încetini mașina.

Plăcuța de frână aplică presiunea necesară pentru a crea această forță de frecare, apăsând pe discul de frână pentru a încetini vehiculul. În timp ce sunt construite puternic, această frecare continuă, determină uzura plăcuțelor de frână și în timp devin mai subțiri până când în cele din urmă vor trebui înlocuite.

Discurile de frână sunt cealaltă componentă de fricțiune din sistemul de frânare al mașinii. Sunt discurile circulare cu care sunt fixate plăcuțele de frână. Discurile de frână sunt în două tipuri principale, în formă de fante sau găurite. Motivul pentru care sunt alunecate sau găurite este să ofere o cale pentru căldură, gaz sau lichid pentru a scăpa de suprafața discului de frână, crescând eficiența sistemului de frânare. În timp, discurile de frână vor fi în cele din urmă mai subțiri datorită forțelor de frecare aplicate de plăcuțele de frână, ceea ce duce la supraîncălzirea și eficiența redusă.

Înlocuirea discului de frână este o practică importantă de întreținere a mașinii pe care nu o poți ignora. Practica presupune scoaterea rotoarelor de frână vechi și instalarea celor noi. Este foarte riscant să conduceți o mașină ale cărei discuri de frână sunt uzate. Acestea reduc la minimum eficiența sistemului de frânare. 

A fost util articolul despre inlocuire discuri frana?

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google