GDPR Politica de confidentialitate

Noi, Cosmos Auto SRL, am luat măsuri tehnice și organizatorice în vederea respectării datelor cu caracter personal împotriva pierderii, modificării sau în vederea eliminării riscurilor privind accesul neautorizat.

Astfel, datele cu caracter personal prelucrate de noi sunt în conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal și a Regulamentului UE 2016/679 (în continuare GDPR).

Tipul de date cu caracter personal – datele cu caracter personal ce vor fi prelucrate de către noi sunt date precum: nume, prenume, e-mail, număr de telefon, adresa, CNP.

Modalități de colectare a datelor se face prin: completarea unui formular privind solicitarea de informații / oferte sau abonarea la newsletter-ul nostru, și prin realizarea unei achiziții de produse sau servicii.

Totodată, precizăm faptul ca site-ul nostru se adresează persoanelor avand varsta de peste 18 ani, datele colectate sunt necesare conform legii fiscale și legilor de administrare fiscală a României, și sunt necesare pentru realizare de contract și/sau realizarea de facturi fiscale pentru produsele și serviciile comercializate de către noi.

  1. DEFINIȚII ȘI TERMENI:
  2. Date cu caracter personal – orice informații referitoare la o persoana fizică identificată sau identificabila ( ”persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale
  3. Operator de date – înseamnă persoana care transfera datele cu caracter personal, și care este reprezentantul nostru in realatia noastra cu dumneavoastra.
  4. Măsurile tehnice și organizatorice de securitate – înseamnă măsurile menite sa protejeze datele cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale sau a pierderii accidentale, modificării, divulgării sau accesul neautorizat, in special atunci cand prelucrarea presupune transmiterea datelor dintr-o rețea, precum și împotriva oricărei alte forme de prelucrare.
  5. Categorii de date prelucrate – datele cu caracter personal (prenumele, numele, adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail etc.) sunt prelucrate de către noi doar în situația în care aceste date sunt introduse de către persoana interesată, în rubricile create pe site-ul nostru (ex. rubrica privind solicitarea de informații/oferte sau abonarea la newsletter).
  6. Prelucrarea datelor personale: înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.
  7. DATELOR CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE PRELUCRAM

Folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a putea beneficia de serviciile noastre după cum urmează:

  1. Datele pentru solicitarea de informații/oferte

Prin completarea formularele de contact, destinate potențialilor clienți sau parteneri, ne oferiti acces la datele dumneavoastra de contact pe care le vom folosi pentru a răspunde solicitărilor și întrebărilor adresate.

  1. Plugin-urile de rețele sociale si utilizarea cookie-urilor

Pagina noastra de internet utilizeaza „plugin-uri” de la operatorii de rețele sociale (de ex.: www.facebook.com). Toate plugin-urile de retele sociale de pe pagina noastra de internet sunt marcate clar si distinct.

Prin intermediul acestor plugin, noi nu colectam / stocam date personale ale clientilor. Pe langa clienții noștri, potrivit modalitatii de funcționare a rețelelor de socializare, exista posibilitatea ca și prietenii virtuali ai clienților nostri sa vizualizeze pagina noastra ca urmare a aprecierii pagnii noastre web.

Cu privire la utilizarea Cookie-urilor (terminologia include „Internet Cookie”, „browser cookie”, „HTTP cookie” sau pur si simplu „cookie” ) precizăm ca acestea sunt fișiere sau informații care pot fi stocate pe calculatorul dumneavoastra sau pe dispozitive mobile, cu acces la Internet (smartphone sau tabletă) atunci cand accesati Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și nu poate accesa informațiile de pe calculatorul/dispozitivul mobil al utilizatorului. Mentionam ca aceasta tehnologie nu contine programe software, viruși sau spyware. Utilizăm cookie-urile pentru a face site-ul mai ușor de utilizat și pentru a-l adapta mai bine, prin ofertele noastre, la interesele si necesitatile dumneavoastra. Cookie-urile sunt utilizate și pentru a mari viteza viitoarelor dumneavoastra activitati si experiente pe site-ul nostru. Mai multe detalii si informații despre cookies în secțiunea cookies de pe site-ul nostru.

III. SCOPUL PRELUCRĂRII DATELOR

În general, toate informațiile colectate sunt utilizate în scopul prevăzut, pentru care le-ați trimis către noi, menționat în momentul colectarii sau în politica de confidentialitate. 

Putem utiliza datele dumneavoastra personale intr-unul din urmatoarele scopuri :

– folosim datele dvs. de contact pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra comunicate fie prin utilizarea formularului de contact sau în mod direct folosind adresa noastra de e-mail sau poștală;

– folosim adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o în vederea primirii informațiilor comerciale cum ar fi newsletter, promoții, oferte etc, dacă v-ați oferit consimțământul în acest sens;

– folosim informațiile colectate prin intermediul cookies, pixels sau plug-ins pentru a va oferi o experiența optimizată atunci cand utilizati site-ul nostru

– putem folosi datele dvs. în scopuri statistice, pentru evaluarea gradului de satisfacție al clienților în raport cu serviciile noastre. Raspunsurile dumneavoastra sunt strict confidențiale și vor fi utilizate exclusiv în scopul îmbunătățirii serviciilor noastre; datele sunt colectate și prelucrate prin intermediul unei aplicații externe astfel incat nu va exista nicio conexiune intre datele dumneavoastra cu caracter personal si raspunsurile date de dumneavoastra prin aceste chestionare.

– folosim datele dvs. în scopul realizării facturii fiscale conform legilor României.

– în cazul unor situații extraordinare datele dvs. vor putea fi transmise organelor și instituțiilor statului, la cerința și solicitarea acestora.

Daca alegeti sa nu oferiti orice informații personale atunci cand sunt solicitate, este posibil sa nu puteți participa la anumite activități si caracteristici personalizate pe site-urile noastre și să

aveți acces limitat la serviciile și ofertele speciale. De exemplu, daca refuzati sa impartasiti adresa dumneavoastra de email, nu veti putea primi niciun newsletter și nu ne veți putea contacta prin intermediul formularului de pe site.

Cu toate acestea, pentru a căuta pur și simplu în site-urile noastre si pentru a afla mai multe despre produsele noastre, nu trebuie sa ne oferiti nici un fel de informații personale.

  1. TRANSFERUL DE DATE

Va garantam ca datele dvs. nu vor fi vândute sau închiriate către alte persoane fizice sau juridice, astfel incat sa poată fi folosite de către alte companii, fără consimtamantul tau. Cu toate acestea, vom putea comunica datele tale unor terți pentru a ne asigura ca beneficiati de serviciile noastre, cum ar fi către furnizori de servicii care asigura funcționarea site-ului, agenții de marketing care asigura comunicarea newsletterului, autorități sau instituții publice în vederea îndeplinirii obligatiilor legale etc.

  1. DREPTURILE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL FURNIZATE:

Potrivit RGPD, în calitate de persoana vizată beneficiati de un cumul de drepturi, respectiv:

  1. Dreptul la informare și acces la date cu caracter personal: dreptul de a obține o confirmare a faptului ca se prelucrează sau nu date cu caracter personal care va privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective.
  2. Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului si de a obține, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc și/sau de a obține

completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca în cazul unui cont online aceste modificări le puteți efectua personal din sectiunea de editare a datelor

contului.

  1. Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obține ștergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, în cazul în care se aplica anumite motive mentionate în RGPD.
  2. Dreptul la restricționarea prelucrării: dreptul de a obține restricționarea prelucrării în anumite cazuri.
  3. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc și de a le transmite către un alt operator.
  4. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter  personal care va privesc, în condițiile RGPD.
  5. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza în mod similar într-o masura semnificativa.
  6. Dreptul sa va adresati printr-o plangere Autoritatii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) în situația in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Bld. General Gheorghe Magheru 28-30,

010336, București, România

Tel: 031 805 9211

www.dataprotection.ro

Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne transmiteți o cerere scrisă și semnată de dvs. folosind datele de contact specificate pe pagina de contact.

  1. ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Ne rezervam dreptul ca, în mod discreționar, sa adaugam, sa modificăm sau sa eliminam în viitor elemente din aceasta Politica de Confidentialitate pentru a ne asigura ca informatiile continute furnizeaza o informație relevantă și adecvată cu privire la colectarea și procesarea de către noi a datelor dvs. personale.

Politica de confidentialitate
Acest site folosește cookie-uri. Prin utilizarea și navigarea ulterioară pe acest site acceptați Politica noastră de confidențialitate și Termenii și condițiile site-ului. [https://cosmomotors.ro/gdpr-politica-de-confidentialitate/]
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google